Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit

Adauga adresa de e-mail pentru a primit Raportul Gratuit
Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Ce obligatii fiscale au persoanele fizice care desfasoara activitati de infrumusetare/intretinere corporala 


de Alina Ilie la 27 Mar. 2024
0 comentarii
Fii primul care comenteaza
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce obligatii fiscale au persoanele fizice care desfasoara activitati de infrumusetare/intretinere corporala 
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea aduce in atentia contribuabililor, persoane fizice, care obtin sau intentioneaza sa obtina venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala, ca acestea reprezinta venituri impozabile si potrivit Codului Fiscal se incadreaza in categoria venituri din activitati independente.


Persoanele fizice care obtin sau intentioneaza sa obtina venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala isi pot desfasura activitatea in urmatoarele forme de organizare:

- individual si independent, ca persoane fizice autorizate;
- ca intreprinzatori titulari ai unor intreprinderi individuale;
- ca membri ai unei intreprinderi familiale.

Acestea au obligatia sa solicite Oficiului Registrului Comertului inregistrarea si autorizarea functionarii inainte de inceperea activitatii economice.

Declaratia unica in 2024! Iata modul corect de completare, cu exemple pentru toate tipurile de venit! Folositi acest ghid practic cu instructiuni clare si recomandari profesioniste!

Ulterior inregistrarii, persoanele fizice au obligatia de a depune in termen de 30 de zile la organul fiscal Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), prin intermediul careia isi exercita optiunea privind determinarea venitului net anual fie pe baza normelor de venit fie in sistem real, pe baza datelor din contabilitate.

Termenul de declarare si de plata a impozitului datorat este pana la data de 25 mai, inclusiv, a anului urmator celui de realizare a venitului.

Pentru a nu intra sub incidenta sanctiunilor legale invitam contribuabilii care obtin sau intentioneaza sa obtina astfel de venituri sa se conformeze voluntar la declararea si plata obligatiilor fiscale aferente.

Citeste si: Declaratia unica 2024: 2 studii de caz utile pentru PFA >>

Foto: pexels.com

Alina Ilie Autor: Alina Ilie

Alina Ilie s-a alaturat echipei PortalPFA.ro in anul 2020 pentru a prezenta cele mai importante noutati din domeniul fiscal-contabil. In prezent scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna proceduri fiscale, gestionarea taxelor si a impozitelor, obligatii legale PFA, aplicarea corecta a TVA , cu accent pe explicarea detaliata a CE este important de retinut, CUM ne afecteaza aceste informatii si DE CE este bine sa aplicam corect legea actualizata. 
0 comentarii
Fii primul care comenteaza

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:

Va place acest articol?
Dati o nota de la 1 la 5!

Rating:
Nota: 2.9 din 5 voturi

x

Intrebare antispam: 1 + 1 =

Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebarea de mai sus!

Alte articole similare pentru fiecare cuvant
click pe cuvantul dorit


Cele mai citite stiri


Va oferim GRATUIT toate
informatiile privind legislatia PFA
 
Descarca GRATUIT Raportul Special

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit si fii informat!
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016